Hey Gast!

Wat leuk je te zien op onze website, die van die Franse Gasten, want dat zijn wij.

Na al jaren te dromen van een gastenverblijf in Frankrijk zijn wij in het najaar van 2019 gericht gaan zoeken. We zijn begonnen met informatie inwinnen bij andere Nederlanders en hebben alle “Ik vertrek” deelnemers in Frankrijk een e-mail gestuurd en gevraagd om de do’s & don’t s.

Van veel kregen wij waardevolle tips en hele goede adviezen. Met deze informatie in onze achterzak zijn wij gaan zoeken naar campings in Frankrijk. Het plan was om op een goede dag rijafstand van Nederland te blijven, dus op ongeveer 1000km vanaf Utrecht. Het zoekgebied was nog erg groot van Oost naar West. De kust viel al snel af vanwege de prijzen en te ver richting de andere grens vonden wij ook niet interessant.

Het werd dus echt het midden van het midden.

Na eerst gezocht te hebben in de Auvergne wilden wij dit gebied wel met eigen ogen gaan bekijken en afspraken werden gemaakt voor de Meivakantie 2020. Maar toen… Toen kwam Corona en werd alles anders. Grenzen gingen dicht en alles in lockdown.

Na eindeloos wachten gingen de grenzen gelukkig weer op 15 juni 2020 open en zouden wij eindelijk mogen gaan reizen. Maar helaas; in de maanden lockdown is de Franse huizenmarkt volledig omgekeerd. Panden die al jaren op het platteland leeg stonden gingen als warme broodjes. Veel Fransen trokken vanuit de steden om op het platteland goedkoper iets met grond te kopen. Mocht er dan een tweede lockdown komen konden ze in ieder geval naar buiten en hoefden niet weer 3 hoog achter in de stad te zitten.

Die zomer hebben wij alsnog een bezoek aan Frankrijk gebracht en kwamen bij toeval in de Vienne, een voor Nederlanders nog onontdekt gebied, terwijl het alles heeft; avontuur, vertier, ruimte, water en prachtige vergezichten. Met de kinderen hebben wij in 2021 ook nog 2x de Vienne bezocht en is er zelfs een pand onder onze neus door verkocht, terwijl wij nog 75km van bestemming waren.

Maar de volhouder wint! Via via zijn wij getipt over een camping in de Lot. Niet ons gebied, maar we kunnen wellicht eens een kijkje nemen… En Bingo! De Lot ligt nog steeds op 1100 km van Utrecht en het voelt nog meer als “Frankrijk”. De rotsen, rivier, groen, architectuur en veel ruimte.

Wij denken onze droomplek te hebben gevonden, maar tot dit ook echt de onze is hebben wij deze website laten bouwen, zodat iedereen ons kan volgen en op de hoogte kan blijven van de vorderingen.

Er staat namelijk nogal niet wat te wachten: huis verkopen leeghalen, afscheid van de meiden op school, een eigen rondreis met onze camper naar Spanje/Portugal, voordat wij neerstrijken in de Lot.

Eerder dan dat wij kunnen beginnen met onze droomplek, maar vooral omdat zo de meiden daar vast naar school kunnen en niet halverwege het jaar wederom moeten wisselen. Helemaal niet voor Yasmine die nu eigenlijk naar het voortgezet onderwijs moet.

Wij gaan dit najaar vast de Lot verder verkennen en rustig (hopelijk) emigreren, alle bergen en dalen nemen, vast 10x tegen de muur lopen bij instanties en problemen ondervinden. Maar vooral gaan wij veel tijd samen beleven en op avontuur. Stay tuned via de website! En vergeet ons vooral niet te contacten bij vragen/opmerkingen. On y va!!