Le Breet update – Au revoir et Bonjour!

Wat hebben wij een hectische tijden achter de rug. Vandaar ook dat de allereerste nieuwsbrief zo lang op zich heeft laten wachten. Sinds het opstarten van de website en de social media pagina’s zijn we in een rollercoaster terecht gekomen. Na het bekend maken van ons vertrek, was ons huis ook supersnel verkocht aan bekenden. Erg blij dat ons huis en buurt weer een leuke, lieve familie heeft getroffen. Maar dat betekende voor ons veel opruimen, inpakken, regelen en organiseren.
Wat gaat mee en wat niet? Wat gaat nu mee, wat later en wat gaat met het verhuisbedrijf mee voor een half jaar in de opslag? Het waren lange dagen en soms ook emotionele dagen. Van veel neem je al afscheid en er kwamen laatste keren; laatste keer sport, school of bij iemand nog snel langs.
Op 13 augustus was de overdracht van ons huis, 14 augustus hebben wij gelukkig nog een heel leuk afscheidsfeestje kunnen houden bij de tennisclub. We zijn erg verwend met mooie en lekker cadeau’s, lieve woorden en mooie herinneringen.
Op 15 augustus begon onze reis dan toch echt. Met een auto, 2 dakkoffers en een aanhangwagen vol; Op naar Frankrijk, maar eerst nog even op reis!

Onze reis

Voor we aan ons nieuwe avontuur beginnen wilden wij eerst nog even genieten van onze vrijheid; nog even samen weg en herinneringen maken. Onze camper stond nog in Frankrijk en nadat wij hier aan zijn gekomen hebben we de auto en aanhangwagen dan ook omgeruild voor onze Kak-à-tout.
Eerst even helemaal niets, zeg je dan vaak! In praktijk toch anders, want wat hebben wij een hoop gezien en gedaan in die 5 weken. De hele kustlijn van Spanje en Portugal hebben wij langs gereden. Totaal ruim 4300km. Het was vooral erg fijn om dit samen te doen! Zelfs met onze hond Jolie erbij in de camper. Die had ook de tijd van haar leven in haar eigen kamer in de garage van de camper.
Wat vooral erg mooi was, was het continu wisselende landschap; van rotsen naar bergen en van mist naar dor, droog en bloedheet. Ook de plekken waar we gestaan hebben waren totaal verschillend. Grote campings met zwemparadijs tot de haven van Almeria waar de zwervers naast onze camper op een bankje lagen te slapen. Hoog op een klif tot gelijk aan het strand. We hebben een verscheidenheid aan overnachtingsplekken gehad. Onze aanraders zijn toch echt: De Sintra (terwijl wij altijd dachten dat dat niets was), prachtig! De omgeving van Luz, Lagos waar we al eerder zijn geweest, Andorra (onze volgende wintersport lijkt al gepland), maar ook Salou en de kust van noordwest Spanje.
Met piepende banden doorrijden waren de campings in Torremolinos en Sao Martinho do Porto. De plaatsen zelf zijn leuk, maar de campings absolute afraders.
Nu 5 weken rijden wilde Maurice nog even echt sturen, dus zijn wij via Andorra terug gereden. Bij een hoogte van 2408m was het gelijk weer even afkoelen en de trip naar huis na al die km’s was weer een nieuwe ervaring.

Thuis

Tja en waar zijn we nu? Wat is ons nieuwe thuis?
Voor de komende 6 maanden wonen wij in een prachtig huurhuis op de berg bij de camping. De ruimte is heerlijk na al die weken in de camper. We hebben nu zelfs 5 slaapkamers, 2 badkamers en 2 wc’s. De komende 6 maanden gaan we gebruiken om te landen, te aarden en ook echt ons nieuwe thuis te creëren. De meiden zitten inmiddels op school en hebben het gelukkig erg naar hun zin. Yasmine vind het helemaal geweldig op het collège, zo mooi om te zien! Fabiënne is soms nog zoekende, maar gaat met plezier naar school. Vooral het wennen aan het eten in de kantine is soms lastig; eten wat de (Franse) pot schaft is een hele opgave. Ook is voor haar echt alles in het Frans, terwijl Yasmine heel veel nog in het Engels kan doen. Maar ze komen er wel. Hun Hollandse charme hebben ze mee ;-p
We zijn enorm veel buiten of in de keuken te vinden. We zoeken veel hazelnoten, kastanjes en walnoten. Ook plukken we appels, (kwee)peren, vijgen en maken daar taart, jam of zelfs snoepjes van. Het is even wennen aan de rust na zo’n periode, maar we gaan er van genieten.
De komende maanden gaan we alles voor de camping in orde maken en we gaan ervanuit dat wij jullie dan in April of Mei kunnen ontvangen!

Tot de volgende Le Breet Update!